Dit zijn de toeristische troeven van de regio Toscane 

De regio Toscane is sinds jaar en dag één van de populairste toeristische gebieden van heel Europa. Bovendien is het zo dat heel wat reizigers stellen dat dit ook één van de meest populaire regio’s is van de hele wereld om een deugddoende vakantie in te beleven. Daar valt zeker iets voor te zeggen. De toeristische infrastructuur die je hier aantreft overstijgt namelijk het gemiddelde ruimschoots. Bovendien is het zo dat je hier ook verschillende prachtige steden kan bezoeken en kan genieten van de schoonheid van de heerlijke Toscaanse kust. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken over welke toeristische troeven deze regio allemaal beschikt? Blijf dan vooral verder lezen. 

Heel wat prachtige steden in de regio Toscane 

In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat de regio Toscane een aantal prachtige steden en uitnodigende dorpen huisvest. Enkele namen waar je op dit vlak aan kan denken zijn:

  • Firenze; 
  • Lucca;
  • Siena;

Wil je graag één van de mooiste dorpen van deze streek kunnen ontdekken? In dat geval is het zeker een aanrader om even kennis te maken met de plaats ‘Montepulciano’. Deze bevindt zich op één van de hoogste heuvels van Toscane waardoor haar ligging alleen al kan worden bestempeld als een absoluut zeer belangrijke, interessante troef. Ook wijnliefhebbers zijn hier zeker aan het juiste adres.

Ontdek de geweldige Toscaanse kust 

Het westelijke deel van de regio Toscane vormt de Toscaanse kust. Je treft hier rots- evenals kiezelstranden aan. Dit gezegd hebbende is niet alleen het kustgebied hier een aanrader om te ontdekken, dat geldt zeker ook voor de zonnebloemen, wijngaarden en graanvelden die je aantreft meer naar het binnenland. Vanaf de kust is het hier mogelijk om een tocht te boeken met een boot naar de zogenaamde Toscaanse eilandenarchipel. Enkele prachtige stranden die meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken aan de Toscaanse kust zijn onder meer de volgende: 

  • Marina di Carrara; 
  • La Lecciona;
  • Castiglione della Pescaia; 

Voor de plaats Livorno in de regio Toscane geldt dat ze er bekend om staat nauwelijks stranden te hebben. Dit gezegd hebbende tref je er wel een aantal aan in de nabijgelegen plaatsen Ardenza, Antignano evenals Calafuria en Quercianella. Ook een absolute aanrader om kennis mee te maken is de luxe badplaats Forte dei Marmi. Deze beschikt over een prachtig, breed zandstrand welke een lengte heeft van zo’n slordige vier kilometer.

Een geweldig fijne regio om naar op vakantie te gaan

Hierboven op deze pagina hebben we alvast enkele niet onbelangrijke troeven op een rijtje gezet waar de regio Toscane over beschikt. Het gaat hierbij dus niet alleen om de vele prachtige steden die je hier aantreft, wat bovendien ook te denken van de imponerende Toscaanse kust? Sinds jaar en dag wordt er door heel wat reizigers gesteld dat dit één van de meest prachtige regio’s is van Europa om een vakantie in door te brengen en daar hebben we eigenlijk maar weinig tegenin te brengen. Ben je dus met andere woorden nog op zoek naar een fijne streek voor jouw volgende vakantie? Dan kan een vakantie boeken naar de regio Toscane zeker en vast een interessante keuze zijn.

Berichten gemaakt 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven