Medische mondkapjes beschermen tegen ziekten die via de lucht verspreid worden

Medische mondkapjes: Zo bescherm jij jezelf en je omgeving

De afgelopen jaren is de vraag naar medische mondkapjes toegenomen. Dit komt door het toenemende aantal ziekten in de lucht die zich over de hele wereld verspreiden. Medische mondkapjes helpen jou en je omgeving tegen deze ziekten te beschermen door druppeltjes tegen te houden die vrijkomen wanneer je spreekt, hoest of niest of door de lucht die je zelf inademt te filteren. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over medische mondkapjes! We bespreken hoe je ze moet dragen en welke verschillende soorten medische mondkapjes er zijn. Blijf veilig en bescherm jezelf en je dierbaren met een medisch mondkapje!

Medische mondkapjes beschermen je omgeving

Medische mondkapjes beschermen jezelf en de mensen om je heen. Door een medisch mondkapje te dragen, verminder je de hoeveelheid druppels die in de omgeving vrijkomen, wat op zijn beurt helpt om mensen in je omgeving te beschermen die vatbaar zijn voor ziekten. Medische mondkapjes zijn dus een belangrijk hulpmiddel om de samenleving te beschermen tegen ziekten. Het is goed om te weten dat er tegenwoordig verschillende mondkapjes worden gedragen. Niet al deze mondkapjes zijn namelijk medische mondkapjes.

Wat zijn medische mondkapjes

Medische mondkapjes vallen onder te verdelen in twee verschillende categorieën. Dit zijn de zogeheten chirurgische mondkapjes en de FFP mondmaskers. Chirurgische mondkapjes lijken sterk op de normale mondkapjes die je een keer kunt gebruiken. Het grote verschil is echter dat van chirurgische mondkapjes de mate van bescherming voor de omgeving hoger ligt. 

Type I, II en IIR medische mondkapjes

Deze medische mondkapjes zijn namelijk onder te verdelen in drie verschillende types: de type I, type II en type IIR mondkapjes. De type I mondkapjes beschermen de omgeving voor 95 procent tegen micro-organismen die van de drager afkomen. Bij type II mondkapjes ligt dit percentage al op 98 procent. Ook zijn er een ander type medische mondkapjes beschikbaar, dit zijn de FFP maskers.

FFP medische mondkapjes

Ook deze medische mondkapjes vallen onder te verdelen in drie verschillende types. Dit zijn de FFP1, FFP2 en FFP3 maskers. Het grote verschil met de chirurgische mondkapjes die we eerder hebben besproken is dat de FFP maskers de drager zelf beschermen en dus niet de omgeving. FFP staat voor Filtering Facepiece Particle en filtert de lucht die je zelf inademt. De eerste soort houdt 80 procent van de deeltjes tegen die je inademt, de tweede soort 94 procent en het type drie medische masker voor 99 procent.

Medische mondkapjes kopen

Als je nu ook medische mondkapjes wilt kopen, is het aan te raden dit te doen bij een betrouwbaar bedrijf. Daarbij is het ook verstandig om te letten op een zogeheten CE-markering, die aangeeft dat de medische mondkapjes voldoet aan de Europese richtlijn voor voor medische hulpmiddelen. Dankzij medische mondkapjes kun je dus jezelf én je omgeving beschermen tegen ziektes!

Berichten gemaakt 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven