Moet ik kiezen voor inbetween of overgordijnen?

Als je op zoek bent naar manieren om je ramen te behangen, heb je waarschijnlijk al gehoord van overgordijnen en inbetween gordijnen. Hoewel beide opties geschikt zijn om je ramen te behangen en lichtinval te reguleren, zijn er een aantal verschillen tussen de twee die je moet weten voordat je een keuze maakt.

Overgordijnen zijn de traditionele optie voor raamdecoratie. Ze zijn vaak gemaakt van zwaardere stoffen, zoals katoen, linnen of zijde, en hangen aan een rail of gordijnroede boven het raam. Ze komen tot aan de vensterbank en kunnen worden opgehaald om lichtinval te reguleren of om privacy te bieden. Overgordijnen zijn meestal formeler en elegant dan inbetween gordijnen en passen daarom beter in formelere ruimtes, zoals eetkamers of woonkamers.

Inbetween gordijnen, ook wel voiles genoemd, zijn vaak gemaakt van dunnere stoffen, zoals katoen of polyester. Ze vallen tot aan het midden van het raam en laten licht door, wat ze geschikt maakt voor ruimtes waar je graag wat lichtinval wilt hebben, zoals keukens of slaapkamers. Inbetween gordijnen zijn meestal informeler.

Welke moet ik nou kiezen? De keuze tussen inbetween en overgordijnen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen hoeveel licht je in een bepaalde ruimte wilt laten door, of hoe formeel of informeel de ruimte moet aanvoelen. Ook de afmetingen van het raam en de stijl van de gordijnen kunnen een rol spelen bij de keuze tussen inbetween en overgordijnen. Het is daarom aan te raden om je te laten adviseren door een professioneel interieurontwerper of gordijnenexpert, of om verschillende opties te bekijken en zelf te bepalen welke het beste bij je wensen past.

Berichten gemaakt 12

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven