Ogen laten laseren of toch gaan voor lenzen of een bril?

Draag jij momenteel dagelijks een bril omdat je ogen moeite hebben met het scherpstellen van het zicht? Dan kunnen we het ons heel goed voorstellen dat je dit op een gegeven moment zat bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende alternatieven, waardoor het dragen van een bril in de meeste gevallen niet meer noodzakelijk is. Zo kun je kiezen voor lenzen, maar behoort het laten laseren van je ogen ook de mogelijkheden. Om je een idee te geven wat de voordelen zijn, hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Waarom je ogen laten laseren

Wanneer je ervoor kiest om je ogen te laten laseren, dan wordt er als het ware een klein laagje van het hoornvlies verwijderd. Dit zorgt ervoor dat er weer op de juiste manier licht naar binnen kan komen, waardoor het zicht weer scherp is. Dit is natuurlijk ook de voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen hun ogen te laten laseren. Naast het feit dat je weer scherp kunt zien, zijn er ook nog een aantal andere praktische redenen te bedenken waarom je ogen laten laseren een verstandige keuze is. Zo hoef je nooit meer een bril of contactlenzen te dragen en is het herstel na een behandeling doorgaans niet langer dan een aantal dagen.

Waarom toch kiezen voor een bril?

Ondanks het feit dat je misschien wel heel graag je ogen wilt laten laseren, kan het ook heel goed zijn dat het wellicht helemaal niet mogelijk is. Dit kan te maken hebben met je eigen gezondheid, maar ook met de kwaliteit van je ogen. Niet voor niets vindt er daarom altijd eerst een intake plaats om te kunnen bepalen of een behandeling mogelijk is en vervolgens om te kijken welke behandeling ingezet dient te worden om de ogen te kunnen laseren. Wanneer het dus bij jou niet mogelijk is om je ogen te laten laseren, dan zal je genoodzaakt zijn om om een bril of eventueel lezen te dragen.

Conclusie

Het laten laseren van je ogen is natuurlijk de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je geen bril meer hoeft te dragen. Omdat het om wat voor reden dan ook niet altijd mogelijk is om dit te doen, is het dragen van lenzen een eventueel alternatief. Zo kun je toch scherp blijven zien en hoef je geen bril te dragen. Toch is ook het dragen van lenzen niet voor iedereen even handig. Je kunt je namelijk voorstellen, dat het indoen van lenzen tot flink wat ongemak kan leiden. Helaas zit er dan niets anders op dan het dragen van een bril. Wil jij zeker weten of het laten laseren van je ogen mogelijk is? Raadpleeg dan vrijblijvend een oogarts bij je in de buurt.

Berichten gemaakt 42

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven